Adèle Wechsler

Diëtiste

Adèle komt uit Antwerpen. Ze is viertalig, flexibel en gedreven. Ze is bachelor in de voeding en dieetkunde. Uitgebreide stage gelopen in het UZA (academisch ziekenhuis) in Edegem, vooral op endocrinologie, pediatrie en oncologie. Ze gaat heel regelmatig bijscholen, want als een bevlogen diëtiste is ze geboeid door haar vak en streeft steeds naar recentere en betere inzichten. De laatste jaren heeft Adèle zich hierdoor kunnen specialiseren in de wereld van de voedselallergie en ook op het vlak van eetstoornissen.

Tarieven

  • Intake consultatie – 70€
  • Volgende consultaties – 30€ per 1/2u
  • RIZIV tarieven voor diabetes patiënten

Eten, we doen het zo vaak dat het misschien wel banaal lijkt.

Niets is minder waar! Eten doen we allemaal, de ene al wat meer dan de andere. De ene praat erover, de andere niet, maar iedereen eet!

Voeding is de bron van het leven, plezant en soms frustrerend, voeding ligt sinds jaar en dag aan de basis van onze gezondheid. Er zijn dan ook talrijke complexe verbanden tussen voeding en gezondheid: ze worden niet alleen verwerkt in tal van verstandige aanbevelingen, maar ook in gangbare opvattingen, moraliserende redeneringen en willekeurige standpunten… Om de vele aspecten van de relatie tussen eetgewoonten en gezondheid te ontdekken sta ik u graag te woord in de praktijk.

Een consultatie focust niet enkel op voedingsmiddelen, maar ook op gedrag, de manier van eten en bewegen, innovaties, de eetcultuur, en de magie in de keuken en gastronomie, waarbij plezier en gezondheid op eenzelfde rij staan.

Welke klachten heb je?

  • Heb je een kindje dat moeilijk eet of een hoogbejaard familielid dat wat meer aandacht nodig heeft?
  • Heb je begeleiding nodig voor sondevoeding thuis?
  • Heb je last van een gestoorde glycemie, spijsverteringsproblemen, allergie of diabetes?
  • Heb je kanker (gehad) of de ziekte van Crohn en behoefte aan een aangepast dieet?
  • Wil je onder begeleiding gezonder eten en drinken en hierdoor een paar kilo afvallen?
  • Is er sprake van malnutritie of is gezonde en lekkere voeding na bariatrische heelkunde lastig en weet je niet meer wat je mag en kunt eten?
  • Heb je te kampen met allergie of intolerantie?
  • Ben je zwanger en op zoek naar wetenschappelijk ondersteund advies?

Een dieetadvies kan je helpen!

Er is er een voor ieder. Vrouw, man of kind, ongeacht je leeftijd.

Een dieetadvies is voor veel mensen ingrijpend. Graag stimuleert en begeleidt Adèle je hierbij.

Bij de behandeling gaat ze uit van jouw leefomstandigheden. Dit is belangrijk voor het volhouden van het dieet én om het gewenste resultaat te behalen. Elke patiënt is anders, elke leefwijze is anders. Adèle levert maatwerk en bekijkt samen met jou hoe de inpassing van dieetadviezen in je persoonlijke situatie mogelijk is.

Let food be your medicine, and medicine be your food. — Aristoteles

Investeer in uw toekomst en maak nu een afspraak voor voedingsadvies rond gezonde levensstijl voor u, en uw gezin!

Behandelingen

Dieetadvies: bij kanker

Kanker is een ziekte in opmars. Gemiddeld zal één op de drie Vlamingen ooit kanker krijgen. De preventie van kanker is dan ook een van de belangrijkste uitdagingen voor wetenschappers en beleidsmakers.

Vooral ongunstige omgevingsfactoren verhogen het risico op kanker. Tot deze omgevingsfactoren behoren ook de voeding, het voedingspatroon, de fysieke activiteit en de lichaamssamenstelling.

Meer over Dieetadvies: bij kanker?

Dieetadvies: Enkele kilo’s afvallen

We staan te weinig stil bij wat we eten. Velen onderschatten de invloed van de dagelijkse voeding op onze gezondheid.

Het effect ervan rondom ons is nochtans meer dan ooit zichtbaar: bijna één op de twee Belgen weegt te veel, één op vier volwassenen heeft een verhoogde bloeddruk, steeds meer mensen krijgen te maken met diabetes type 2 en het is niet lang zoeken naar mensen wiens cholesterolgehalte te hoog is.

Meer over Dieetadvies: Enkele kilo’s afvallen?

Voeding voor ouderen

Goed gevoed ouder worden is een hele kunst.

Bij het ouder worden is een goede voeding, samen met beweging, belangrijk voor het behoud van spierkracht en conditie. Misschien merkt u dat u minder ver kunt lopen dan voorheen, of dat u meer moeite krijgt met dagelijkse dingen? Dit kan te maken hebben met uw voeding. Want als eten moeilijker wordt, kan dat leiden tot tekorten en uiteindelijk tot ondervoeding. Maar wat is nu een goede voeding? En hoe kunt u ervoor zorgen dat u in beweging blijft?

 

Meer over Voeding voor ouderen?