Bekkenbodemtherapie

Klachten gerelateerd aan de bekkenbodemregio kunnen van allerhande aard zijn. Deze kunnen gaan van urineverlies tijdens sporten of dagdagelijkse activiteiten, verzakking van de blaas/baarmoeder/darmen met uitpuilend gevoel vaginaal, een continue drang om te gaan plassen tot het ervaren van pijn tijdens het vrijen tgv een te gespannen bekkenbodemspier (dyspareunie/vaginisme).
Veronique gaat samen met jou deze klacht aanpakken met behulp van een biofeedbacktoestel.
In de 1e sessie wordt er vooral gewerkt op het bewust maken van de bekkenbodemspieren, dit dmv theoretische toelichting van de anatomie van de bekkenregio en praktische oefeningen waaronder de thuisoefeningen.
Pas vanaf de 2e sessie wordt er overgegaan tot het gebruik van het toestel om dan via meetresultaten feedback te krijgen over de kracht/spanning en de uithouding van de bekkenbodemspieren.
Met de jaren heeft Veronique zich verder gespecialiseerd in de behandeling van seksuele problematieken zoals dyspareunie en vaginisme. De aandacht gaat voornamelijk naar het leren ontspannen van de bekkenbodemspieren.
Bij deze behandeling wordt pas overgegaan naar het gebruik van de toestellen op basis van het individueel verloop van de evolutie van de patiënt, en dit steeds in overleg. Er wordt dus gewerkt op het tempo van de patiënt. Deze sessies zijn zonder de partner. De partner wordt wel na verloop van tijd betrokken in de thuisoefeningen. Op eigen vraag is het wel mogelijk om de partner een keer mee te nemen naar één van de sessies.

Specialisten