Dieetadvies: bij zwangerschap

Over een gezonde voeding tijdens de zwangerschap doen nog al wat fabels de ronde.

Zo zou je moeten eten voor twee en worden buitenlandse kazen afgeraden. Daarnaast hebben veel vrouwen vragen over voeding tijdens de zwangerschap en eten ze soms dingen die ze juist beter kunnen laten staan.
Adèle geeft duidelijkheid en praktische adviezen. Daarnaast besteedt ze ook veel aandacht aan gezonde voeding, de rol van vitamines en mineralen en zwangerschapskwaaltjes.
Vrouwen met overgewicht die zwanger worden, lopen een verhoogd risico op een kind met een aangeboren afwijking.
Onderzoekers benadrukken dat obese vrouwen zich niet al te veel zorgen moeten maken: de kans op aangeboren afwijkingen blijft klein. Maar een gezond gewicht voor en tijdens de zwangerschap lijkt een gezonde zaak. Het artikel werd gepubliceerd in the Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine.

Ben je in verwachting, of van plan het te worden, en heb je gekozen voor een vegetarische levensstijl, dan zullen jij en je partner ongetwijfeld op zoek zijn naar specifieke informatie over vegetarische voeding tijdens de zwangerschap – voeding die een vlekkeloze zwangerschap ondersteunt, en die bijdraagt tot een gezonde prenatale ontwikkeling van je baby.

Verder lezen

• The Dietitian’s Guide to Vegetarian Diets.
Messina M, Messina V.
Aspen Publishers 1996. Hoofdstuk 8: Pregnancy and lactation, p. 233-256.
• Becoming Vegan. The Complete Guide to Adopting a Healthy Plant-Based Diet.
Davis, Brenda & Melina, Vesanto.
Summertown (US): Book Publishing Company, 2000.
• Pregnancy, children, and the vegan diet
Klaper, Michael.
Paia (Maui) : Gentle World, 1994 (derde druk).

Specialisten