Reflexologie

Wat is reflexologie?

Voetreflexologie punten

In de reflexologie gaat men er van uit dat alle organen, klieren spieren en lichaamsdelen weerspiegeld worden in de voeten of handen. Een sessie bevordert de bloed- en energiedoorstroming in het hele lichaam. Het is geen wondermiddel maar draagt terdege bij tot een algehele ontspanning. Hoe meer rust en harmonie, hoe beter de (innerlijke) balans.


Klachten

Met welke klachten ga je naar een reflexoloog?

Zoals eerder vermeld kan stress leiden tot tal van ongemakken als hoofdpijn, spanning op de borst, darmproblemen, spierpijnen, slecht slapen en onrust. Een reflexoloog kan deze klachten ondersteunen, laten verminderen en zelfs laten verdwijnen. Ook als je overspannen bent of last hebt van een burn out, kan een sessie zeer veel deugd doen. Vaak pieker je dan veel en zit je vaak in je hoofd. Wat is het dan heerlijk dat iemand je bij de voeten pakt en weer even met beide voeten op de grond zet.

In een veilige en deskundige omgeving kan de aanraking van je voeten (of handen en oren in sommige gevallen*) een stroom aan gevoelens en gedachten losmaken. Lichaam en geest vormen immers één geheel. Door het lijf in beweging te brengen, breng je ook een innerlijk proces op gang. Stilstaan bij wat er speelt, aandacht voor je lijf, gedachten, gevoelens en gedrag. Hiermee heb je een sleutel in handen voor een bredere kijk op je leven. Bewustwording is de eerste stap tot anders met je huidige leven omgaan.

Monique maakt bij emotionele stress veelvuldig gebruik van zachte reflexologietechnieken die ze geleerd heeft bij Heinrike Bergmans uit Lommel. (www.sarafijn.be) Het verschilt van de Traditionele Reflexology Methode (TRM) doordat de reflexoloog het ritme van het lichaam volgt en er geen ritme aan oplegt. Het is een hele verfijnde techniek. Juist door de lichte aanraking kom je er achter waar je je lichaam zich opspant en welke emoties (en gebeurtenissen) daar mee gepaard gaan.

(*) Als er sprake is van ernstige huidaandoeningen, kan het raadzaam zijn om op de handen of voeten te werken. Dit is net zo deugdzaam aangezien de reflexpunten zich zowel op de handen, oren als op de voeten bevinden.

Afspraak

De eerste afspraak duurt anderhalf uur. We staan uitgebreid stil bij je hulpvraag en of klachten. De sessies daarna duren een uur.

Als cadeau
Net als bij een ontspannende sessie hoef je voor reflexologie-afspraak niet per se “ergens last van te hebben”. Je kunt ook een (eenmalige) afspraak boeken puur en alleen ter ontspanning. Je hele immuunsysteem krijgt tevens een oppepper en je stapt herboren uit de stoel. Een kadootje voor jezelf!

Foto boom en tafel voeten met naaldjes voetmassage voetmassage


 

Specialisten